Hanz de Fuko Claymation

Hanz de Fuko Claymation

Innovativt hybridvax som alla pratar om

Hanz de Fuko är för många i Sverige ett relativt okänt hårvaxmärke. Med betydligt större genomslag på andra sidan Atlanten med populära användare som David Beckham och Justin Bieber. Hanz de Fuko är framgångssagan från USA, närmare bestämt västkustens San Fransisco. Företaget grundades av barndomsvännerna och entreprenörerna Christopher Zent och David Alfonso. Med ett brinnande intresse för att påverka den rådande hårvax marknaden startade de båda vännerna sitt eget märke. Kreativitet och individualitet är ledorden, de vill sticka ut från mängden med Hanz de Fuko och visa hur innovation kan påverka hårvaxingredienser, texturer och stadga.

Hårvaxguidens första intryck av Claymation

hanz-de-fuko-claymation-

Stilren burk med lätt doft av lera

Claymation kommer i en stilren lyxig burk av hårvax, troligtvis en av de snyggare vi stött på. Du behöver med andra ord inte skämmas för att ha den stående framme i badrummet. Öppnar man upp det silvriga locket kommer en lätt doft av lervax, men väldigt dov och mjuk. Färgen är vit mot det beige hållet och konsistensen påminner om ett drygare fibervax likt Maria Nila eller d:fi. Helhetsintrycket är kvalité och hårvaxet är riktig drygt, håller bra länge. Värmer man vaxet mellan handflatorna får du den bästa konsistensen för att jobba in i håret.

Hitta billigaste återförsäljaren

Ett vax för de trendigaste herrfrisyrerna

Hanza de Fuko Claymation är ett intressant vax som blandar flera olika egenskaper. Med en touch av kvicksand, får du ett lervax kombinerat med vanligt hårvax. Vad blir egenskaperna? Ett medium matt vax med riktigt hög stadga och bra förmåga att skapa volym och textur. Claymation är väldigt lätt att jobba in håret, du behöver inte vara någon expert för att få till en snygg frisyr. Pompadour frisyren har länge varit en favorit och denna typ av hårvax är som gjort för den frisyrtrenden. Claymation innehåller inte paraben vilket är ett stort plus då det bevisligen är en ingrediens man bör hålla sig borta från. Jojoba extrakt är en annan ingrediens i detta vax som hjälper håret att hålla sig riktigt fräscht. Ett mer exklusivt urval av innehåll vilket skapar ett drygt, väldoftande och unik hårvax som funkar riktigt bra och håller hela dagen ut.

Volym och stadga med ursnygg finish

hanz de fuko clay

Volym och enkel applicering

Hanz de Fuko Claymation är ett av få hårvax som verkligen håller ribban högt. De bästa fördelarna med ett hårvax som blandar egenskaper från lera, fibervax och andra typer är mattheten och stadgan samtidigt som det gör att stylingprocessen blir betydligt enklare. Claymation skiljer sig från många traditionella hårvax på grund av att det inte är oljigt eller ligger tungt i håret. Med en vattenbaserad lösning kommer hårtvätten gå lika bra som appliceringen.

Om du har haft svårt att hitta ett bra hårvax rekommenderar vi dig att prova detta. Kort hår, långt hår och allt där emellan funkar. Pompadour looken är helt klart bäst, även hårfön kan användas vid torrapplicering. Volymen kommer till när du applicerar hårvaxet i handdukstorrt hår och sedan jobbar igenom hårvaxet ordentligt innan du väljer hur du vill styla håret.

Applicering

Krävs ungefär lika mycket som en tumnagel av hårvaxet. Fördelaktigt med handdukstorrt hår men går att applicera i torrt och fuktigt med. Gnugga mellan handflatorna för att värma upp hårvaxet och arbeta sedan igenom hela håret. Tips kan vara att börja bakifrån och jobba framåt. Styla efter eget tycke, det går utmärkt med både kam och hårfön för att styla med extra volym. Hårspray kan vara ett bra tips om du vill ha allt på plats utan att ett hår kröks efteråt, men Claymation har hög stadga så kommer funka bra utan också.

 

Hanz de Fuko Claymation

Billigaste återförsäljaren för denna produkt just nu

191 kr 239 kr

Hanz de Fuko Claymation
Hanz de Fuko Claymation är perfekt hårvax för dig som fortfarande letar efter rätt hårprodukt. Funkar i många typer av hår, ger volym, stadga och en halvmatt finish. Enkelt att applicera och håller under hela dagen.
9.1 Betyg
Nyskapande hybridvax med volym och stadga

Hanz de Fuko Claymation är perfekt hårvax för dig som fortfarande letar efter rätt hårprodukt. Funkar i många typer av hår, ger volym, stadga och en halvmatt finish. Enkelt att applicera och håller under hela dagen.

9.1Editor's score
Stadga
9.5
Styling
9.5
Doft
8
Applicering
10
Pris
8.5
9User's score
Stadga
9.6
Styling
9.3
Doft
8.6
Applicering
9.6
Pris
8.3
Ge ditt betyg  |  Read reviews and comments
Editor's choice

3 Comments
Show all Highest Rating Lowest Rating Ge ditt betyg
 1. Reply Matte april 24, 2016 at 8:39 e m
  4.6
  Stadga
  90
  Styling
  90
  Doft
  90
  Applicering
  100
  Pris
  90

  Asså denna är grym både för fuktigt och torrt hår. Har fått massa komplimanger för mitt hår när jag använt clamation.

  + PROS: Mycket komplimanger för frillan med denna!
  - CONS: Finns väl billigare hårvax
 2. Reply David maj 1, 2016 at 9:34 e m
  4.5
  Stadga
  100
  Styling
  100
  Doft
  80
  Applicering
  100
  Pris
  70

  Såg flera videoklipp som demonstrerade detta hårvax och jag tänkte att jag skulle ge det ett försök. Efter att ha använt det i över en vecka nu, så kan jag lugnt säga att det är bästa hittills. Om du vill att icke-fett utseende, matt finish som kommer att hålla håret på plats prova denna produkt!

  + PROS: Inte fett, bra look och enkel
 3. Reply Jöjje maj 8, 2016 at 7:20 e m
  4.6
  Stadga
  100
  Styling
  90
  Doft
  90
  Applicering
  90
  Pris
  90

  Hanz de fuko för mig är topp hårvaxen, använder tre olika men claymation är nog bäst. Kan starkt rekommendera till mellanlångt o kort hår

Lämna en kommentar

Ditt Betyg