Tunt hår? 5 tips för fylligare hår

Trött på håravfall och tunt hår? 5 enkla tips

Har du börjat känna av att ditt hår börjat bli allt tunnare på senare dagar? Dåliga gener i släkten när det kommer till tunt hår? Eller har det börjat bli glesare mellan dina hårstrån redan i tidig ålder. En maktlös känsla när båtarna växer sig djupare och styling-minuterna tickar på. Kanske har du redan testat på olika produkter med skiftande resultat och känner frustrationen växa. Vi på Hårvaxguiden har sammanställt 5 tips för dig med tunnare hår och akut behov av prövade metoder med riktigt resultat.

1. Rätt kost

Även om rätt kost inte kommer rädda ditt hår på egen hand är det ett första steg mot bromsa och förebygga håravfall. För att hjälpa håret med rätt dos näring är det proteinrik mat som gäller tillsammans med hälsosamma fettsorter. Rätt kost gör att håret kommer få en fylligare känsla och mer glans. Bra mat för ditt hår är kyckling, fisk, egg fläsk och gröna näringsrika växter så som spinat. En annan kostkälla som är utmärkt för ditt hår är soja i alla dess former (mjölk, bönor etc.). Genom att äta näringsrik mat gärna med mycket b-vitaminer kommer håret få den kraft som behövs från kosten.

2. Välj Nioxin shampoo

tunt hår shampoo kille

Shampoo mot håravfall för män

Det kan likt kost sägas att rätt shampoo mot håravfall och tunt hår är till för att motverka en negativ spiral av tunnare hår. Att motverka tunt hår både inifrån och utifrån är dock ett första steg i kampen. Välja rätt shampoo bland en myriad av olika märken är inte helt lätt. Vi rekommenderar Nioxin shampoo för bäst effekt. Troligtvis kommer du inte hitta ett mirakel shampoo på marknaden men med Nioxin får du bästa förutsättningarna för att se till att håret som är kvar mår riktigt bra.

En av det populäraste produkterna är Cleanser Shampoo System 4 ett Nioxin schampoo utformad speciellt för märkbart förtunnat hår. Nioxin System 4 schampoo ger fyllighet vilket gör att håret ser tätare ut samtidigt som det injicerar fukt och balans till håret. Om du lider av fett hår bidrar Cleanser Shampoo System 4 till att avlägsna talg som täpper igen hårsäckarna.

Shampoot är en sulfat och parabentfri produkt vilket är rätt viktigt när det kommer att skonsamt behandla tunt hår. När du tvättar med Nioxin shampoo rengör du hårbotten och hår från fettsyror och smutspartiklar vilket ger tjockare och tätare hår.

3. Byt hårvax mot mousse

Brukar du använda tungt och tjockt hårvax? Dags att byta bana och testa nytt! Byt ut ditt hårvax, gelé eller fibervax mot hårmousse. Hårvaxguiden rekommenderar att testa sig fram men två favoriter kommer från Maria Nilla och REF. Svenska märken medvetna om skonsamma ingredienser som hjälper håret vid styling.

  • Maria Nila Sculpte Mouse ger bra stadga och volym. Innehåller protein i form av silkesprotein som skyddar mot värme och slitage. Bra mousse som inte klibbar och enkelt kan borstas eller tvättas ur. När du använder produkten skaka flaskan, vänd upp och ned och tryck ut önskad mängd.
  • REF Mousse 435 är en mousse vars uppgift i första hand är volym. Den är lätt att applicera utan att klibba och ger håret fyllighet och volym med ett under hela dagen eller kvällen.  resultat. Funkar bra till olika typer av hårstilar med tunnare hår. Vid användning skaka flaskan och applicera moussen i handdukstorkat hår.

4. Skippa kammen

Konstant kammande och borstande är i längden slitsamt för ditt hår. Speciellt vid tunnare och glesare hår behövs håret handskas varsamt. När du stylar använd fingrarna och torka lätt med handduk. Hårfönen är ett annat bra alternativ för att skonsamt hjälpa håret istället för att slita ut det vid stylingprocessen.

5. Tillskott och tabletter

Det finns testade produkter på marknaden som många gånger kan ha en effektiv motverkande på håravfall. Det två vanligaste produkterna är Rogaine (minoxidil) och Propecia (finasterid). Båda behöver användas regelbundet för att uppehålla bra resultat. Tabletterna stimulerar återväxt av håret och funkar för många. Nackdelarna är bland annat att det är en relativt dyr behandling samt att det kan påverka sexlusten.

REF Mousse.435

Klibbfri enkel mousse från svenska REF.

119 kr

Maria Nila Sculpte Mousse

Ger volym och stadga för tunt hår utan något krångel

159 kr

We will be happy to hear your thoughts

Lämna en kommentar