Maria Nila – Creator Clay

Maria Nila Creator Clay

Trendigt clayvax för kort hår

Clayvax är ett hårvax som är baserat på lera vilket också ger clayvax samma konsistens och utseende som förfinad lera. Creator Clay specifikt är till för kort hår och för dig som vill ha en riktigt matt look. Öppnar man Creator Clay burken så slår en naturlig jordaktig doft upp. Clayvax överlag är extremt dryga och håller väldigt länge då endast en liten klick behövs. Hårvaxguiden testade Creator Clay under en veckas tid och resultatet var till största delen positivt. Ett av det bästa hårvaxen hittills!

Från matt stylat till rufsig morgonfrisyr

Först och främst så är Maria Nila Creator Clay galet enkelt att använda. Få hårvax har gått så fort att lära sig styla, fixa textur, volym och finish. Hårvax som är baserade på lera ger en kompakt känsla när du applicerar det i håret. Detta gör att det snabbt går att fixa trendiga sidbenor, uppåtfrisyr, bakåt i princip vad som helst som önskas utan krångel. Vad som är lite problematiskt är att får du inte till frisyren efter första eller andra försökt blir hårvaxet väldigt svårarbetat. Skulle det gå så långt att det behövs tvättas ur så är även det något krångligare än med vanligt till exempel glansvax. Så långt går det dock sällan och vid testet så var fördelarna betydligt större.

rufsigt hår killfrisyr maria nila clay

Rufsig herrfrisyr med Creator Clay

Maria Nila Creator Clay ger en väldigt naturlig ostylad look med både volym och en bra stadga utan att frisyren ser överarbetad ut. Det i sig är relativt unikt då många liknande hårvax ofta ger en känsla av ”överstylat”. En annan schysst fördel som vi på Hårvaxguiden gillade med Creator Clay var dess effekt dagen efter. När vi lät hårvaxet sitta i över natten utan tvätt blir morgonfrisyren en snygg pojkvänsfrisyr – rufsigt och avslappnad och med en liten styling touch även riktigt bra för vardagslooken. Herrfrisyrer kan många gånger se lite för välpolerade ut, vilket gör denna look till en trendig motpol.

Applicering

clayvax lervax maria nila

Maria Nila själva rekommenderar helt torrt hår för bästa resultat. I testet så visade det sig att torrt hår funkar alldeles utmärkt, men handdukstorrt hår, alltså lite fuktigt, gör stylingarbetet väldigt mycket enklare. Om håret är något fuktigt så minskar också risken markant att lervaxet klumpar ihop sig eller inte appliceras in riktigt bra i håret. Försök att hitta styling och textur relativt fort, desto mer arbete med hårvaxet desto svårare blir det att få en förfinad look. Volym ökar visserligen desto mer fixande, men tappar något av styling och finlir. Glöm inte att en liten mängd räcker långt, speciellt eftersom det är gjort för kort hår.

Maria Nila Creator Clay

Billigaste återförsäljaren just nu (inkl. fri frakt)

89 kr 129 kr

Maria Nila – Creator Clay
Creator Clay specifikt är till för kort hår och för dig som vill ha en riktigt matt look. Lätt att applicera, styla och ger bra med volym utan att se överstylat ut.
7.5 Betyg
Clayvax med bra egenskaper

Creator Clay specifikt är till för kort hår och för dig som vill ha en riktigt matt look. Lätt att applicera, styla och ger bra med volym utan att se överstylat ut.

7.5Vårt Betyg
Stadga
7.5
Styling
9
Doft
6.5
Applicering
8.5
Pris
6
7.8Läsarnas Betyg
Stadga
9.5
Styling
9.5
Doft
7.0
Applicering
9.0
Pris
4.0
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

Tags:

2 Kommentarer
Visa alla Högst betyg Lägst betyg Lämna en kommentar
 1. Svar Frankster november 1, 2015 at 2:38 e m
  3.8
  Stadga
  90
  Styling
  90
  Doft
  60
  Applicering
  90
  Pris
  50

  Maria Nila måste ju vara det mest underskattade hårvaxmärket. Tycker speciellt lervaxet är smidigt men använt flera andra med och alltid hög kvalite enligt min mening.

  Plus: Grymt bra
  Minus: lite svårt att tvätta från händerna
 2. Svar Nixonn november 23, 2015 at 11:40 f m
  4
  Stadga
  100
  Styling
  100
  Doft
  80
  Applicering
  90
  Pris
  30

  Kan bara hålla med ovanstående. Prova om ni inte hittat rätt wax ännu!

  Plus: Bra för mellanlångt hår
  Minus: Finns billigare wax i guess

Lämna en kommentar

Ditt Betyg