Redken for Men Maneuver Wax

Redken for Men Maneuver Wax

Manövrerbart hårvax bra tunt hår

Redken är ett märke som likt American Crew och Lanza gärna ser sig själv som ledande inom professionell hårvård och styling. Märket ägs sedan 1993 av L’Oréal och huvudkontoret hittar man på trendiga 5th Avenue i New York. Enligt de själva läggs en stor del av energin på forskning för att få fram ledande hårprodukter. Redken for Men är produktserien för män, med en hel del intressanta produkter. Denna gången testar vi en av det populäraste produkterna Maneuver Wax.

Hårvaxguidens första intryck av Maneuver Wax

vax hårvax redkenRedken Maneuver Wax kommer i en enkel hårvaxburk utan några konstigheter. Designen är fortfarande tilltalande för badrumsskåpet även om den inte sticker ut. Öppnar man burken och tar sig en titt på innehållet så är det ett drygt kompakt hårvax. Doften är tilltalande och naturligt, påminner om samma signaturdoft som i princip alla Redken produkter har. Första känslan vid applicering i händerna är att konsistensen är rätt mjuk. Påminner mer om en stylingcreme än klassiskt hårvax med en len krämig känsla. Maneuver Wax är har en medium stadga så det går enkelt att applicera in produkten i håret.

Vattenbaserat

Hårvaxet är vattenbaserat vilket ger håret mindre glans och formbar textur. Sen blir det också betydligt lättare att tvätta ur och kommer inte stanna i håret om det bara sköljs med vatten vilket kan vara väldigt smidigt. Överlag är första känslan ett naturligt hårvax med en rätt bra stadga och snygg halvmatt finish. Det märks att det finns kunskap om hårvax-produkter bakom Redken märket. Som en av det absolut ledande och bästa produkterna hos hårsalonger så testas produkterna intensivt och kvalitén måste vara hög för att hårvaxen ska bli kvar på marknaden. Hårvaxet innehåller protein och panthenol vilken gör håret mjukare och formbart med på ett naturligt sätt.

Bra hårvax för tunt hår

tunt hår hårvax stylingVad som märktes fort vid stylingprocessen var hårvaxets egenskaper för tunt hår. Många gånger kan det vara svårt att hitta hårvax som passar bra till tunnare hår. Fördelen gentemot andra hårvaxsorter är att Redken Maneuver Wax vid applicering gör att håret ser tjockare och mer fylligt ut. Tunt hår kan lätt se över-arbetat ut med fel hårprodukter i. Hårvaxguiden kan definitivt rekommendera detta hårvax för killar eller män med lite tunnare hår som vill få mer volym och fyllighet utan att det ser överarbetat ut. Stadgan är bra men inte överdriven och gäller allt från tjockare hår till dem med lite glesare hår på huvudet. Under testdagen så höll stadgan bra, inget hårspray eller liknande behövde användas. Texturen är likt andra vattenbaserade hårvax rätt naturlig med lagom glans. En herrfrisyr kan göras elegant med rätt vax men se till att inte överarbeta produkten.

Applicering

Ta en rätt liten mängd och gnugga in mellan händerna tills det är jämt fördelat för bästa resultat. Funkar utmärkt i torrt eller lätt fuktigt hår vid applicering. För den med tunnare hår bör hårvaxet appliceras när det är torrt då finishen blir mer naturlig utan någon överarbetad glansig look.

 

 

 

Redken for Men Maneuver Wax

Billigaste återförsäljaren för denna produkt just nu

260 kr 205 kr

Redken for Men Maneuver Wax
Redkens Maneuver Wax är ett naturligt vattenbaserat hårvax som passar utmärkt för den med tunnare hår som vill få volym och fyllighet. Enkelt att applicera med bra stadga och medium glans.
7.1 Betyg
Hårvax som är bra för tunt hår

Redkens Maneuver Wax är ett naturligt vattenbaserat hårvax som passar utmärkt för den med tunnare hår som vill få volym och fyllighet. Enkelt att applicera med bra stadga och medium glans.

Stadga
7.5
Styling
7.5
Doft
7
Applicering
9
Pris
4.5
Lämna en kommentar

Tags:

No Comments

Lämna en kommentar

Ditt Betyg