REF. 434 Spray Wax

Reference of Sweden  –  REF. 434 Spray Wax

Nästa generations hårvax utvecklat i Sverige

Reference of Sweden också förkortat REF. är tillsammans med Maria Nila och E+46 Sveriges stora bidrag på hårvaxmarknaden. Deras slogan ”Styling should be easy” speglar rätt bra vad märket REF handlar om. Med huvudkontor mitt i centrala Stockholm så utvecklar och erbjuder REF hårprodukter till allt från professionella hårstylister, hårsalonger till vardags  hårvaxet. För att göra det lätt att komma ihåg produkterna så har alla produkter tre siffror som namn. I denna recension kommer Hårvaxguiden testa den nya generationens hårvax som bytt till spray format. Hur funkar egentligen sprayvax? Det kommer ni får svar på alldeles strax.

Varför hårvax som spray?

frisyr kille hårvax

En avslappnad frisyr med REF. 434 Wax Spray

Till utseendet liknar REF. 434 mer ett klassiskt alldagligt hårspray i lite finare format. Men döm inte boken efter omslaget som man brukar säga. Skillnaden mellan ett vanligt hårspray och hårvax spray är stor. Först och främst så kan hårvax spray formas, ge texture och inte nödvändigtvis bara stadga som hårspray. REF. 434 hårvax spray passar också till en mängd olika sorters hårtyper vilket även det skiljer sig gentemot vanlig hårspray. Sen ska vi inte heller glömma allt grejande med hårvaxburkarna som man kan slippa med ett smidigt tryck på sprayflaskan.

Hitta billigaste återförsäljaren

 

Första intrycket av REF. 434 Wax Spray

Förpackningen är stilren och snygg utan att sticka ut i badrumsskåpet. Den plastiga känslan från vanliga hårvaxburkar slipper man. Överlag ger REF. ett rätt lyxigt inslag även om prisnivån på en hundralapp inte svider. Doften är till skillnad från förpackningen rätt typisk för hårvax, inget speciellt med andra ord. En stor skillnad med spray är att det är väldigt lätt att applicera och få till rätt mängd. Börja med lite, ta lite mer om det behövs och i takt med att textur och volym kommer fram så känner man rätt snabbt hur mycket som behövs. Enkelt med är det definitivt! Hårfrisyrerna som lättast stylas med denna produkten är kortare hår. Med det sagt så funkar denna produkten till tunt hår, mellanlångt, lockigt och tjock hår med. Så det finns egentligen inte några nackdelar när det kommer till hårtyper. Både volym och stadga är hög och hård, 4 av 5 på en 5-gradig skala. Det är går utan problem att styla om håret under dagen men med viss förlust i stadga och volym. Eftersom det är en lite annorlunda produkt i form av applicering så krävs det lite nyfikenhet att våga testa få fram rätt look. Glansen följer medium nivån med lite lagom mycket utan att ta över. Det är en kortfattat en enkel hårvax spray som hjälper till att skapa bra volym och lagom hård stadga och naturlig textur.

Applicering

Det är svårt att misslyckas vid appliceringen. REF. produkterna är ofta väldigt lätt stylade men 434 serien är nog den absolut enklaste. Torrt hår funkar absolut bäst. Skaka flaskan ordentligt, som med många andra sprejer så är det rätt viktigt. Sen ett spray fixa efter eget tycke, spreja lite till och fixa stadgan sen är det klart (kanske inte riktigt så enkelt men nästan). Mängden beror helt på hårtyp och frisyr men produkten är relativt dryg även om den tar slut något fortare än många andra riktigt dryga hårvax sorter. Inga problem alls när produkten skulle tvättas ur, vatten funkar bra även om schampo rekommenderas.

 

REF. 434 Spray Wax

Billigaste återförsäljaren just nu (inkl. fri frakt)

209 kr 229 kr

REF. 434 Spray Wax
"Styling should be easy" stämmer väl för REF. 434. Ett väldigt lättanvänt spray vax som funkar till många hårtyper och enkelt att applicera. Bra stadga, hög volym och medium glans ger ditt hår en naturligt fräsch look.
8.2 Betyg

"Styling should be easy" stämmer väl för REF. 434. Ett väldigt lättanvänt spray vax som funkar till många hårtyper och enkelt att applicera. Bra stadga, hög volym och medium glans ger ditt hår en naturligt fräsch look.

8.2Vårt Betyg
Stadga
8
Styling
8
Doft
6
Applicering
10
Pris
9
9.6Läsarnas Betyg
Stadga
10.0
Styling
10.0
Doft
8.0
Applicering
10.0
Pris
10.0
Lämna en kommentar  |  Läs kommentarerna

Tags:

1 Kommentar
 1. Svar Robbo oktober 9, 2015 at 3:45 e m
  4.8
  Stadga
  100
  Styling
  100
  Doft
  80
  Applicering
  100
  Pris
  100

  Kul att ni testa denna. Lånade av syrran och jävlar va smidigt hårwax!

  Plus: Billigt o enkelt
  Minus: kan behöva kombineras med andra vaxer

Lämna en kommentar

Ditt Betyg