Hanz de Fuko Pomade

Hanz de Fuko Pomade

Mångsidig Pomada för flera sorters hår

Hanz de Fuko är märket som tagit sig från andra sidan Atlanten och gjort dunder succé även på den europiska marknaden. Sedan starten 2009 har produktlinjen växt från fåtal utvalda hårprodukter till en riktigt vass produktserie för alla typer frisyrer. Enligt grundarna David Alfonso och Christopher Zent är nyckeln bakom hårprodukterna att alltid jobba för den unika stilen, inget hår är likadant och alla ingredienser är noggrant utvalda. I denna recension (efterfrågad från flertal läsare) tittar vi närmare på Hanz de Fuko Pomade, en av deras absolut populäraste produkter, håller den måttet? Hårvaxguiden testar!

Första intrycket av Hanz de Fuko Pomade

Det första intrycket av Pomade från HDF är en stilren burk. Perfekt för badrumsskåpet eller necessären. Storleken på burken är något mindre än t.ex. d:fi eller klassiska Dax Wax men oroa inte denna produkt är riktigt dryg. Öppnar du locket kommer du känna en härligt fräsch doft från en aprikosfärgad len produkt. Vi på Hårvaxguiden kan ärligt säga att vaxet doftar bland det bättre vi någonsin testat. Stort plus i kanten för pomada konnässören.

Produkten känns len och enkel att jobba med, skiljer sig något från många andra pomador som lätt blir väldigt kladdiga. Hanz de Fuko Pomade använder sig av en formel som är helt vattenlöslig, vilket betyder att den är mjukare och mindre fet än flera andra sorter som istället är baserade på mineralolja. Väldigt positivt för håret att skippa tunga oljor som kan påverka hårbotten och hår på ett mindre önskvärt sätt.

Sammanfattat är första intrycket en stilren smidig burk med bra känsla, härlig doft och lätt att tvätta bort från händerna efter applicering.

En Pomada som fixar rätt look

Hanz de Fuko själva beskriver hårprodukten som en ”old school” pomada med en modern twist. Vi är beredda att hålla med i den mån att vanligtvis doftar en gammal hederlig pomada bensin och är omöjlig att få ur håret. En bättre beskrivning av denna pomade skulle nog snarare vara en hårprodukt för dig som vill åt ha en snygg look med medium glans, rätt bra stadga utan att se ut som en sliskig bilförsäljare.

En stilren Beckham look

Kort till medellångt hår funkar bäst
Vi märker fort att denna produkt gör sig bäst i kort till medellångt hår. Längre hår blir svårare att få till en perfekt hold, vilket gör att produkten funkar bra för vissa långa frisyrer som inte kräver galet med stadga men mindre bra för riktigt slickade frisyrer som helst ska ha hög glans och extrem hold dagen ut.

För kort och medellångt hår funkar den dock galant och ordnar en snygg röda-mattan look på nolltid. Tjockt hår funkade lika bra som tunnare hår i testet men det som stack ut var att även lockigt hår gick utmärkt att styla. Intressant förslag för den som har problem att hitta rätt produkt för styling med lockigt hår.

Mångsidig är bara förnamnet
Skönt att slippa kladd och dessutom få till en frisyr med lagom glans och genomgående bra stadga. För rakt hår kommer den ge snygg volym utan att ta över, och för tjockare hår bygger du lätt upp en riktigt klassisk rock´n´roll look. Lockigt hår ger förvånande bra styling möjligheter som nämnt ovan. Vad som slår oss är att Hanz de Fuko är väldigt mångsidig, testad på flera typer av hår och med en mängd olika frisyrer som höll utan problem, imponerande!

Applicering

Snygg färg och härlig doft

Lättaste är att ta en klick (ungefär en tumnagel brukar räcka) och gnugga mellan handflatorna. Färger på pomadan kommer skifta från aprikos till vitare nyans. Här kan du välja mellan applicering i torrt hår eller fuktigt.

Applicering när du har torrt hår ger volym, stadga och glans. Möjligheterna är många och produkten kommer hjälpa dig få fram en snygg modern stil. Väljer du fuktigt hår när du applicerar pomadan blir resultatet mer polerat och klassiskt. En kam hjälper dig långt vid fuktig applicering av vaxet.

Tips
Vill du åt en mer extrem stadga? Låt pomada-burken stå helt öppen under natten, det gör att innehållet koncentreras och hårdnar vid applicering.

 

Hanz de Fuko Pomade

Billigaste återförsäljaren för denna produkt just nu

239 kr 269 kr

Hanz de Fuko Pomade
Hanz de Fuko Pomade inte bara doftar gott utan funkar perfekt för dig som vill åt en snygg frisyr utan kladd. Bäst för kort till medellångt hår men funkar också till längre och lockigt. Mångsidig är nog bara förnamnet, imponerande bra tycker vi.
8.8 Betyg
En mångsidig och väldoftande Pomada

Hanz de Fuko Pomade inte bara doftar gott utan funkar perfekt för dig som vill åt en snygg frisyr utan kladd. Bäst för kort till medellångt hår men funkar också till längre och lockigt. Mångsidig är nog bara förnamnet, imponerande bra tycker vi.

8.8Vårt Betyg
Stadga
8
Styling
9
Doft
9.5
Applicering
9
Pris
8.5
9Läsarnas Betyg
Stadga
9.6
Styling
9.3
Doft
8.6
Applicering
9.6
Pris
8.3
Lämna en kommentar

No Comments

Lämna en kommentar

Ditt Betyg