Tunt hår? 4 tips för fylligare hår

Trött på håravfall och tunt hår? 4 enkla tips (uppdaterad 2020)

Har du börjat känna av att ditt hår börjat bli allt tunnare på senare dagar? Dåliga gener i släkten när det kommer till tunt hår? Eller har det börjat bli glesare mellan hårstrån redan i tidig ålder? En maktlös känsla när båtarna växer sig djupare och styling-minuterna tickar på. Kanske har du redan testat på olika produkter med skiftande resultat och känner frustrationen växa.

Vi på Hårvaxguiden har sammanställt 4 tips för dig med tunnare hår och akut behov av beprövade metoder med kliniskt testade resultat.

1. Välj rätt kost

Även om rätt kost inte kommer rädda ditt hår på egen hand är det ett första steg mot bromsa och förebygga håravfall. För att hjälpa håret med rätt dos näring är det proteinrik mat som gäller tillsammans med hälsosamma fettsorter. Rätt kost gör att håret kommer få en fylligare känsla och mer glans. Vad för kost är det som gäller för att motverka och stärka ditt hår?

checkmark Proteinrik kost

En av kroppens viktigaste byggstenar är protein, vilket också gör det till en av det viktigaste komponenterna för att stimulera hårväxten. Framförallt om du har ensidig kost är det bra att komplettera med proteinrik mat. Var innehåller mycket protein? Kött, fisk, ägg, mjölkprodukter och baljväxter så som bönor och ärter tillhör gruppen proteinrik kost.

checkmark Öka intaget av järn

Inte alla känner till men järnbrist är en av det vanligaste orsakerna till håravfall. Det förekommer oftare hos kvinnor men även hos män. Järn finner du i höga mängder från rött kött, fläskkött, kyckling, spenat och broccoli. Kombinerar du detta med C-vitamin så tar kroppen lättare upp järnrik kost. Om du misstänker att du har järnbrist kan du göra en hälsokontroll via blodprov, följ länken för mer information.

checkmark Öka intaget av zink

Zink är en mineral som påverkar större delen av kroppen och är nödvändig för att du ska må bra. Förutom att hjälpa till med omsättning av proteiner, kolhydrater, fetter och vitaminer så hjälper zink att stärka ditt hår, din hud och naglar. Vill du få dig mer zink rekommenderar vi att äta kött, musslor, ost, nötter, mejeriprodukter samt inälvsmat.

checkmark Vitamin B, Vitamin H och Biotin

Här är ett par av vitaminerna som kan göra skillnad. Biotin (eller B7 också kallat vitamin H) finns i mängder av olika livsmedel. Vill du öka intaget rekommenderar vi ägg, leverpastej och havregryn.

checkmark Kosttillskott mot håravfall

Förutom att få i dig en balanserad kost finns det flera olika typer av kosttillskott för att förebygga håravfall. En djungel i sig av produkter som ibland har tveksamma effekter. Den produkt på marknaden som vi rekommenderar och visat sig ha bäst effekt av de olika produkterna som vi provat är Rogaine Forte. Vad skiljer denna produkt från alla andra? Framförallt har den funnits på marknaden länge, visat på effekt i tester samt fått bra omdömen.

Rogaine Forte lösning 50 mg/ml 3x60 ml

Rogaine Forte hjälper att stimulera hårväxt vid tidiga former av håravfall hos män. Ett recept som bromsar upp håravfallet och ger märkbar effekt efter 2 månader.

Hitta billigaste butik

2. Välj rätt shampoo

Precis som med kost är det väldigt viktigt att du väljer rätt shampoo. Du vill ha ett som hjälper till mot håravfall och tunt hår så att du kan motverka en negativ spiral av tunnare hår. Att motverka tunt hår både inifrån och utifrån det första och andra steget i kampen. Välja rätt shampoo bland en myriad av olika märken är dock inte helt lätt. Utan tvekan bäst resultat enligt oss på Hårvaxguiden kommer med Nioxin Care som är det ledande märket inom produkter för tunt hår och håravfall.

checkmark Nioxin Care

Nioxin är ett av de ledande märkena när det kommer till behandling av tunt hår och håravfall. Det finns flera olika produkter med olika funktioner men vi brukar rekommendera deras helhetslösning för bäst resultat.

Ett paket som kallas System 2 är framtaget för fint, obehandlat hår med märkbart håravfall. Nioxin funkar bäst med ett 3-stegssystemen och bygger på ett hudvårdskoncept för rengöring, optimering och behandling av håret och hårbottnen för att håret  ska se tjockare och tätare ut.

  • Nioxin Cleanser tar bort tilltäppande talg, fettsyror och andra miljörester från hår och hårbotten. Rengör för att få håret att se tjockare ut.
  • Nioxin Scalp Revitalizer är en balsamprodukt som ger håret motståndskraft och bättre fuktbalans.
  • Nioxin Scalp & Hair Treatment innehåller antioxidanter och växtextrakt som gör att hårbottnen känns fräsch.
Nioxin Care Loyalty Kit System 2

Nioxin Care gör att håret ser tätare ut och ökar hårstrånas textur. Bidrar också till att stärka hårets motståndskraft mot skador samt tar bort överskott av talg från hårbottnen.

Hitta billigaste butik

3. Välj rätt stylingprodukter

Har du fått ordning på både kost och hår shampoo är nästa steg att välja rätt stylingprodukt. Du vill ha en produkt som ger håret en fylligare look istället för att tynga ner hårstråna vilket ger ett glesare intryck. Det finns ett par olika bra produkter för tunt hår men två återkommande favoriter kommer från American Crew och REF.

checkmarkAmerican Crew Style – Light Hold Texture Lotion

American Crew har ett par av marknadens bästa stylingprodukter enligt vårt tycke. För tunt hår funkar även American Crew Fiber dock tycker vi att Light Hold Texture Lotion är snäppet bättre. Varför? Produkten är skonsam och enkelt att styla. Det är en produkt som räknas som ”light hold” vilket gör att ditt hår får en naturlig och fylligare look. American Crew Style innehåller både ginseng och lanolin olja och är åt det mattare hållet vid styling.

American Crew Style Light Hold Texture Lotion

En styling produkt med Light Hold Texture Lotion och tillför lätt stadga och definition. Ger dig en naturlig look vid styling.

Hitta billigaste butik

checkmark REF. Thickening Spray 215

REF. är något av klassiker vid det här laget. Hårprodukter utvecklade i Sverige som är omtyckta av många. Med REF Thickening Spray 215 ökar volymen markant och funkar bra både i normalt och tunt hår. Lite av en volyminjektion helt enkelt. Betydligt högre stadga jämfört med American Crew Light Hold vilket gör att stylingen håller dagen ut. Naturlig look men med bra kontroll och snygg finish.

  • Colour Preserve System – Produkten har ett UV skydd som skyddar håret mot UV strålning och fria radikaler.
  • Stärkande Quinoa Protein – Ett naturligt keratin som stärker och reparerar håret.
REF. Thickening Spray 215

REF. ger en enkel och smidig textur som får håret att se fylligt ut. Enkelt att styla och har en bra stadga som håller dagen ut.

Hitta billigaste butik

4. Skonsam hårstyling

En sak som är bra att tänka på är att vara skonsam när du stylar ditt hår. Konstant kammande och borstande är i längden väldigt slitsamt för ditt hår. Speciellt vid tunnare och glesare hår behövs håret handskas varsamt. När du stylar använd fingrarna och torka lätt med handduk. Hårfönen är ett annat bra alternativ för att skonsamt hjälpa håret istället för att slita ut det vid stylingprocessen.

Vi rekommenderar också att du hittar en frisyr som passar din typ av hår. Välj lite bättre salonger eller barbershops som kan hjälpa dig att få fram en frisyr som passar din hårsituation. Rätt frisyr är a och o när det kommer till att få ditt hår se naturligt fylligt ut även när det börjar bli tunnare.

No Comments

Lämna en kommentar