Frisyr & Styling Långt Hår

Frisyrtips till killar med långt hår

Tröttnat på ditt långa hår? Hårvaxguiden hjälper dig med inspiration och tipsfrisyrer till killar med långt hår. Det nyaste styling trenderna samt passande hårvax och produkter till just din kommande frisyr. Hårfrisyr för killar blandat med de nyaste stylingtipsen från de stora aktörerna så som American Crew och Lanza. Ta till vara på, vårda och styla med hjälp av frisyrguiden. Behöver du hjälp med skäggprodukter? Kolla in Oljig.se för mer information kring skäggolja.

 

5 frisyrtips till killar med långt hår

Långt vågigt hår med mittbena

En ständigt återkommande och tidlös frisyr för killar med långt hår. För dig med axellångt hår av tjockare hårtypen som antingen lägger sig rakt eller vågigt. Funkar utmärkt med en avslappnad mittbena eller naturligt fall bakom öronen. Matcha med en höstig outfit och en bra hårvax så är denna trendiga laidback frisyren fullpoäng.

För vem?
 • Axellångt hår
 • Vågigt eller rakt hår
 • Tjockare hårtyper

REF. 434 Spray Wax

Ett väldigt lättanvänt spray vax som funkar till många hårtyper och enkelt att applicera. Bra stadga, hög volym som ger ditt hår en naturligt fräsch look.

Pompadour med långa sidor

Den generella pompadour frisyren kännetecknas genom håret på sidorna fixeras stramt bakåt tillsammans med större volym upp till men gradering i slutet. Det finns olika varianter på denna klassiker på bilden ser vi den kanske trendigaste varianten just nu. Mitten delen även kallat pomp byggs upp med fyllighet och naturligt bakåt flow. Beroende på hårtyp och hårvax kan man välja hur stramt håret ska ligga även om längre hår oftast passar bättre i en mer avslappnat textur.

För vem?
 • Mellanlångt till långt hår
 • Modern, trendiga typen av kille
 • Ovala eller avlånga ansiktsformer

American Crew Heavyhold Pomade

Pomada med en glansig finish och perfekt stadga för kammande frisyrer. Dessutom en härligt parfymerad herrdoft.

Man Bun

Man Bun eller långt hår i tofs utmanar stereotyperna och skapar möjligheter för trendig styling till killar med långt hår. Håret är uppsatt i en tofs vid mitten av bakhuvudet. Vissa killar föredrar att lämna en hårslinga utanför för att skapa kontrast till de uppsatta håret. En frisyr som gått från feminin och ovanlig till superhet hos frisörer runt om i landet. Funkar med rakt hår, vågigt och även lockigt så länge håret är långt nog att sättas upp i en tofs.

För vem?
 • Den som vill slippa håret i ansiktet
 • Vill testa något
 • Passar flera typer av hår och ansiktsformer

Redken for Men Maneuver Wax

Redkens Maneuver Wax är ett naturligt vattenbaserat hårvax som ger volym och fyllighet. Enkelt att applicera med bra stadga och medium glans.

Surf look

En snygg surf look i en naturligt skön still utan mittbena. Möjligheterna är många med denna frisyren, många killar föredrar axellångt hår med ett vågformat fall. Beroende på hårtyp och hårvax kan denna frisyren få många olika karaktärer som passar bra till olika tillfällen. Kräver viss skötsel och bra hårprodukter för att få till looken utan att se allt för tillfixad ut.

För vem?
 • Sportig look i stil med surf och skejt kulturen
 • Aktiv livsstil utan att kompromissa med längden på håret
 • Passar tjockare hårtyper med naturligt fall

Fudge Matte Hed

Fudge Matte Hed kommer att ge ditt hår definition och rörelse med matt textur. En jämn frisyr samtidigt som den levererar kontroll. En paste till många typer av hår som garanterar en bra stadga och slut finish. Riktig favorit hos oss på Hårvaxguiden!

Långt hår och undercut

Sitter du inne med ett ståtlig skägg och inte vet hur du ska matcha frisyren? Pompadour med undercut frisyr kanske är en av de trendigaste hipster frisyerna. I denna variant har du en rakad kort sida tillsammans med en markerad sidbena. Toni & Guy lanserade denna moderna frisyr för stilsäkra mannen. Går utmärkt att ordna utan skägg, men för full effekt (och hipster look) bör en välansat ansiktsbehåring finnas där.

För vem?
 • Killen med skägget
 • Hipster typen med fullständig kontroll
 • Enkel frisyr att styla med rätt hårvax

Hanz de Fuko Claymation

Hanz de Fuko Claymation är perfekt hårvax för dig som fortfarande letar efter rätt hårprodukt. Funkar i många typer av hår, ger volym, stadga och en halvmatt finish. Enkelt att applicera och håller under hela dagen.

Skötselråd för lång hår