Frisyr & Styling Lockigt Hår

Styling och frisyrer för lockigt hår

Behöver du ny inspiration och stylingtips för ditt lockiga hår? Killar med lockigt hår tenderar att fastna i gamla mönster med samma frisyr under en längre tid. En av anledningarna är troligtvis problem med hitta rätt passande frisyr, svårt att hitta passande hårvax och andra stylingproblem. Dags att tänka om! Lockigt hår är trendigare än någonsin och nya hårprodukter och hårvax anpassade till lockarna lanseras titt som tätt. Hårvaxguiden har valt 5 olika frisyrer för män med lockigt hår. Vissa kräver längre hår, andra kortare och samtliga alternativ kommer med stylingtips och hjälp.

5 heta frisyrer för killar med lockigt hår

Lockig Pompadour

frisyr lockigt har kille man

Perfekt frisyr för killar med lite ovala långsmala ansikten. Testa kortare sidor med mer volym upp till för att få till en lockig pompadour frisyr. Trendig och enkel att styla utan att tappa fokus på lockarna. Välj själv hur mycket gradering sidorna ska ha, vissa föredrar undercut frisyrer med rakade sidor eller som på denna bilden något längre sidor.

För vem?
 • Den som vill testa en kortare lockig frisyr
 • Ovala eller långsmala ansikten
 • Enkel och snabbstylad

American Crew Fiber

Torr fibervax som ger hög stadga och låg glans. Lätt att tvätta ur. Passar till normalt/fint och lockigt hår.

Lockigt med lugg

lockigt kille

Under förgående år så var en av de populäraste lockiga frisyrerna denna trendiga varianten. Sned lugg halvkorta sidor utan att tumma på lockarna. Stylingen skiljer sig åt, vissa föredrar en glansigare finish medans andra jobbar med matt avslut. Passar bra till tjockare hår med större naturliga lockar som gärna lägger sig mot sidan.

För vem?
 • Trendige som fortfarande vill ha kvar viss längd
 • Naturliga större lockar med tjockare hår
 • Enkel och snabbstylad

Redken Curvaceous CCC Spray

Redkens Curvaceous CCC Spray är en spraygel för alla typer av lockigt hår som är enkel att applicera och styla.

Lockig surfstyle

lockar kille

Under året har längderna hittat tillbaka i finrummet. Denna surf inspirerade stilen kräver lite längre lockigt hår. Axellångt eller längre för att få ut mest av den avslappnade ”ostylade” looken. Går att kombinera med uppsatt i tofs, sidbena eller mittbena. En självklar favorit hos tjejerna!

För vem?
 • Axellångt hår eller längre
 • Avslappnad naturlig look
 • Kräver mer vård och styling

Joico Curl Defining Contouring Foam Wax

Ett väldigt lättanvänt foam vax som innehåller naturligt bivax som ger vackra lockar utan fritt friss.

Sportig American Crew look

kille lockar

En frisyr som fanns med i American Crew´s inspirationslinje som passar utmärkt för kort till mellanlångt hår. Bra för lite bredare ansiktstyper med halvkorta sidor och en lagom volym upptill. Strukturen skiljer sig åt beroende på hur tjockt håret är men överlag en lätt stylad och snygg frisyr till höst och vinter modet.

För vem?
 • Kort till medellångt hår
 • Bredare ansiktsformer
 • Lättskött och smidig styling process

American Crew Heavyhold Pomade

Vattenbaserad pomada som garanterar extrem stadga och maximal glans bra för lockigt hår. Perfekt finish och idealisk för de lite mer krävande frisyrerna.

Halvlång lockig look

kille frisyr

Om man inte vill gå hela vägen med undercut och pompdaour volym så funkar denna frisyren perfekt. Korta lätt graderade sidor med en avslappnad lätt stylad halvlugg. Ger ett trendigt och vårdat intryck utan att bli för mycket. Passar bra till flera typen av ansiktsformer och lockarna får antingen ett naturligt fall eller om hårvaxet håller bak frisyren.

För vem?
 • Snygg variant för kortare till halvlångt lockigt hår
 • Naturlig look
 • Snabb frisyr att styla

American Crew Pomade

Passar lockigt hår eller som alternativ till styling- gelé om man vill skapa en ”wet look”. Vattenbaserad vax med medium stadga och maximal glans.